Wings Platinum 6 versie 6.025 staat klaar om te downloaden

Gebruikersavatar
Jan Roeleveld
Berichten: 262
Lid geworden op: di 17 sep 2013, 20:21
Locatie: Houten
Contacteer:

Wings Platinum 6 versie 6.025 staat klaar om te downloaden

Bericht door Jan Roeleveld » vr 02 feb 2018, 11:55

Op 8 november verscheen de eerste versie van Wings Platinum 6. Inmiddels zijn zo'n 125 Wings Platinum gebruikers overgestapt van WP4 en WP5 naar WP6 en benutten zij al enkele maanden de nieuwe mogelijkheden. Medio november verscheen de eerste update (6.013) en kort voor de kerst van 2017 werd de derde versie (6.019) ter beschikking gesteld.
Inmiddels heeft Christoph Hilger ook in de afgelopen maand januari niet stil gezeten en is sinds gisteren de vierde versie (6.025) beschikbaar. Via onze website http://www.hdav.nl/wings-platinum/download is deze laatste versie te downloaden.

De belangrijkste wijzigingen zijn:

• De helpfile is nu gebaseerd op HTML5 waardoor de ingesloten afbeeldingen en iconen correct worden weergegeven. Bovendien past de beeldscherm lay-out zich automatisch aan. Ook de zoekfunctie is verbeterd. Via het globale optiemenu ‘Schermindeling’ kan worden gekozen of de conventionele helpfile moet worden getoond of die op de HTML5 gebaseerde. In beide gevallen is de index in het Nederlands beschikbaar als u in hetzelfde optiemenu bij ‘Taal’ Nederlands kiest en bij ‘Help’ automatisch. Hartelijk dank aan Henk van der Vleuten en Hans Seuters die deze vertaling hebben gemaakt én bijhouden!

• De nieuwe versie van Wings Remote biedt nu de mogelijkheid van instelbare lay-outs met grotere tekstvelden en instelbare fontgrootte voor de te tonen notities. Bovendien kunnen de functietoetsen F1 t/m F12 individueel gekenmerkt worden. (Zie onder Projectopties-Wings Remote)

• Bij het ‘deleten’ via de delete-toets is het niet meer mogelijk om geselecteerde sporen te deleten. In de praktijk bleek dat eerder nadelen dan voordelen op te leveren.

• Bij de uitvoer als videobestand met de nieuwe video renderengine wordt nu de ingestelde project samplefrequentie als uitgangspunt genomen. Tot nu toe werd het geluid altijd met 44,1 KHz gesampled. (Zie onder Projectopties- Audio).

• Tijdens de weergave van een show is het nu optioneel mogelijk om naar elke gewenste locatie te springen door daar te klikken waar u heen wilt. (Normaliter stopt de weergave van een show middels een muisklik in de tijdlijn. Deze mogelijkheid is instelbaar in het globale optiemenu ‘Algemeen’.

• Door een dubbelklik op de tijdsaanduiding in de tijdlijn opent een keuzemenu waar u kunt invoeren naar welke absolute of relatieve tijd dan wel naar welke remote-index (genummerde positiemarker) u wilt springen.

• In de mediapool én in de tijdlijn kunnen nu optioneel de bestandsformaten (jpg, psd, tif, png, bmp, mov, wmv, avi, mp4, etc,) zichtbaar gemaakt worden. Handig als u bij een transparante achtergrond wilt weten of u het tif, psd of png bestandstype gebruikt. Dit is instelbaar via het globale optiemenu ‘Schermindeling’.

• Bestandsnamen in de mediapoolmappen ‘Afbeeldingen’, ‘Video’ en ‘Audio’ kunnen worden overschreven met een andere naam als niet de gehele padnaam wordt weergegeven. (omschakelbaar via CTRL-H). De originele bestandsnaam blijft behouden en kan weer worden getoond door de volledige padnaam weer te geven. (omschakelbaar via CTRL-H).

• Het verticaal of horizontaal scrollen in de tijdlijn met het scrollwiel van de muis is nu instelbaar via het globale optiemenu ‘Algemeen’. Incidenteel switchen van die functie (horizontaal-verticaal of verticaal-horizontaal) kan met een ingedrukte SHFT-toets.

• Triggers worden in de mediapool niet meer automatisch ‘Nieuwe Trigger’ genoemd, maar krijgen direct een naam waaruit af te lezen is in welke categorie die valt en welke actie wordt geëffectueerd. Indien gewenst kan die overschreven worden.

• De voormalige trigger ‘Timeline – Spring naar positie’ heet nu ‘Timeline – Spring naar marker’. Deze wijziging is noodzakelijk omdat er een nieuwe trigger ‘Tineline – Spring naar locatie’ bijgekomen is die het mogelijk maakt een exacte tijdpositie aan te geven.

• Er zijn een aantal foutjes en problemen gerepareerd. (zie de helpfile).

Voor degenen die een Wings Platinum 6 upgrade willen bestellen: http://www.hdav.nl/wings-platinum/upgrade
Succes..!

Groeten,

Jan

Plaats reactie