3 acties vòòr het vertonen...

Remy Van Looveren
Berichten: 37
Lid geworden op: do 24 okt 2013, 16:44

3 acties vòòr het vertonen...

Bericht door Remy Van Looveren » di 02 apr 2019, 13:06

Op de laatste SGG bijeenkomst, zaterdag 30 maart 2019, beloofde ik om drie acties aan te geven die 'best' gebeuren alvorens een show, waar meestal hard aan gewerkt is, te vertonen voor een min of meer breed publiek.
Te veel willen vertellen en te weinig tijd hebben dit verhinderd!
Gelukkig heb ik van enkele mensen de vraag daarnaar toch via de mail gekregen. Hierbij dus...

Eén van de drie stappen kwam wel uitgebreid aan bod. N.l.: het geluidsniveau van de ganse show (iedere tijdlijn afzonderlijk!) optimaliseren.
Voor vertoningen rechtstreeks vanuit de tijdlijn is dit niet zó belangrijk, maar als we gaan uitvoeren naar een andere medium mag dit toch niet overgeslagen worden. Oversturing (op sommige plaatsen in de klankband) zorgt dan voor bijzonder storende 'klikken'. Vermits we hard aan die show gewerkt hebben willen we dat dus niet.

Een andere 'noodzakelijke' handeling is onze beelden zo optimaal (= met de hoogste kwaliteit) mogelijk te laten zien.
Opdat ons resultaat dan zo perfect mogelijk zou zijn, gaan we onze afbeeldingsobjecten allemaal optimaliseren.
Stap 2 is dus : 'grafische bestanden optimaliseren'.
Dat kunnen we vinden in ons hoofdmenu onder Mediapool.
In het verschijnend submenuutje 'Grafische Bestanden optimaliseren' aanklikken en dan in het volgende submenuutje de juiste keuzes maken en op 'start' drukken. WP doet dan zijn werk.
Deze functie kan je ook uitvoeren door de toetsencombinatie Ctrl+B te gebruiken.

Derde stap.
In ons programmavenster vinden we op onze 'werkbalk met buttons voor veelvuldig gebruikte functies' het icoontje 'grafische bestanden maken' (achtste icoontje). Als het icoontje helder staat, volstaat één klik met de linkermuisknop. Als het icoontje niet helder staat dient twee keer geklikt te worden. Ook hier doet WP zijn werk. Bij lange tijdlijnen en veel afbeeldingen kan dit eventjes duren.
De help-functie zegt dan ook terecht om dit best niet net voor een vertoning te doen maar wel op voorhand. Mijn advies: doe dit meteen als je show afgewerkt is.

Voor de volledigheid!
1.- Bij de hier beschreven tweede stap kan je in het tweede submenuutje ook kiezen om aansluitend de grafische bestanden onmiddellijk te laten aanmaken. Dan vervalt de derde stap.
2.- Vertonen we rechtstreeks uit de tijdlijn gebruiken we vanzelfsprekend de presentatiemodus door op F5 te drukken.

Hopelijk is deze aanvulling voor iedereen duidelijk.
Groeten (zonder Belgische microfoon).

Plaats reactie