Vooraankondiging WINGS X voor mac OS en Windows

Plaats reactie
Gebruikersavatar
Jan Roeleveld
Berichten: 262
Lid geworden op: di 17 sep 2013, 20:21
Locatie: Houten
Contacteer:

Vooraankondiging WINGS X voor mac OS en Windows

Bericht door Jan Roeleveld » ma 14 jun 2021, 12:11

Beste WINGS (Platinum) gebruikers,

Met veel plezier geven we jullie een klein inkijkje in de toekomst van de ontwikkelingen rondom onze HDAV-software.
Het Wings ontwikkelteam werkt al anderhalf jaar keihard aan de voltooiing van de revolutionaire opvolger van WINGS 7.
Meer dan 40 jaar ervaring met onze passie voor 'verhalen vertellen met afbeeldingen' is verwerkt in de nieuwe Wings X multimedia presentatiesoftware.
• Wings X is volledig opnieuw ontworpen met een duidelijke focus op optimale gebruiksvriendelijkheid en intuïtief werken. Een groot aantal functies is speciaal voor Wings X ontwikkeld en verwent de gebruiker met een hoog bedieningsgemak.
• Wings X wordt parallel ontwikkeld in twee onafhankelijke, volledig compatibele versies op macOS en Windows. Dat betekent dat Wings X beschikbaar is als native software voor beide besturingssystemen die de sterke punten van het betreffende platform benut en een vertrouwde gebruikerservaring biedt.
• De USB-dongle heeft zijn tijd gehad. Deze wordt vervangen door flexibele softwarelicenties.

De lancering staat gepland voor het najaar van 2021.
Vanaf heden is er meer informatie en uitwisselingsmogelijkheden in het nieuwe Wings X Forum op forum.avstumpfl.com.

Zodra er meer nieuws te melden is, laten wij dat weten.
Succes..!

Groeten,

Jan

Gebruikersavatar
Jan Roeleveld
Berichten: 262
Lid geworden op: di 17 sep 2013, 20:21
Locatie: Houten
Contacteer:

Re: Vooraankondiging WINGS X voor mac OS en Windows

Bericht door Jan Roeleveld » di 15 jun 2021, 14:04

BREAKING NIEUWS VAN SOFTWARE-ONTWIKKELAAR CHRISTOPH HILGER

Beste Wings-gebruikers,

Zoals onze nieuwsbriefabonnees en forumlezers inmiddels al weten, verschijnen er baanbrekende innovaties aan de horizon: met "Wings X" komt er in de herfst een volledig nieuwe AV-software als opvolger van WINGS 7.
Kort over de geschiedenis: In de afgelopen jaren hebben we talloze feedback en vragen over Wings ontvangen. Het was onmogelijk om het feit over het hoofd te zien dat het enige echte probleem met Wings 7 de niet-beschikbaarheid is voor Apple computers. De vraag "Wanneer is Wings eindelijk beschikbaar voor macOS?" domineerde verreweg de lijst met gestelde vragen.
We hebben lang nagedacht hoe we hierin verder wilden en na vele discussies kwamen we tot de conclusie dat de enige ideale oplossing voor de gebruiker een volledig nieuwe ontwikkeling is die parallel wordt ontwikkeld op beide ondersteunde platformen (macOS en Windows).
Dit is verreweg de meest complexe oplossing, maar elke gebruiker krijgt hiermee een optimale oplossing die ‘native’ op zijn respectievelijke besturingssysteem draait, zijn sterke punten optimaal kan benutten en vooral een vertrouwde gebruikerservaring biedt.
Naar onze mening heeft het geen zin om op de een of andere manier de bestaande Wings 7 op macOS aan de praat te krijgen met behulp van een emulator, een runtime-omgeving, enz.
Wings 7 is Windows-software en geen Mac-gebruiker zou graag met Windows-software onder een emulator op zijn Mac willen werken omdat die twee werelden simpelweg te verschillend zijn. Bovendien kunnen veel belangrijke functies niet worden geïmplementeerd met een dergelijke oplossing. Het is bijvoorbeeld onmogelijk om te profiteren van de ongelooflijke voordelen van de nieuwe Mac computers met M1-processors omdat de applicatie een native Mac-applicatie moet zijn.
Wij werken sinds het najaar van 2019 aan Wings X. We hebben niet alleen elk detail op Wings 7 gebaseerd, maar kritisch bekeken en in veel gevallen helemaal opnieuw ontworpen.
Het belangrijkste uitgangspunt daarbij is de eenvoudigst mogelijke bediening, en dus wordt Wings X een echte mijlpaal in de gebruikerservaring.

Groeten uit Wallern!

Christoph Hilger

piet bakker
Berichten: 87
Lid geworden op: vr 27 dec 2013, 23:39
Locatie: Heiloo

Re: Vooraankondiging WINGS X voor mac OS en Windows

Bericht door piet bakker » ma 28 jun 2021, 11:47

saluut,

Gelukkig, de dongle heeft zijn langste tijd gehad. De aanschaf van de 2740 van Eizo leken de problemen met de dongle opgelost, maar na lange tijd weer weerbarstig. Geduld is een schone zaak.

Piet Bakker.

Plaats reactie