VST-plugins

Nodig of handig bij het maken van HDAV-productis
Otto Dekkers
Berichten: 1
Lid geworden op: do 07 aug 2014, 16:24

VST-plugins

Bericht door Otto Dekkers » di 01 okt 2019, 22:43

Ik had Cuno hierover een vraag gesteld en inmiddels antwoord gekregen. Ter informatie voor anderen hierbij vraag én antwoord.

Vraag:
Afgelopen zaterdag vertelde je dat we VST-plugins kunnen downloaden voor het gebruik in Wings. Als ik het me goed herinner vertelde je toen ook dat we versie 9 moesten downloaden.
  • Wat was de naam van de plugins? Ik herinner me MAudio maar vond ook iets van https://www.meldaproduction.com/download/plugins.
    Kun je uitleggen waarom versie 9? Als het gaat om de plugins van Melda dan is er inmiddels een versie 13. Ik vind het altijd fijn om te weten een bepaalde versie nodig is, want op een bepaald moment houdt de ondersteuning van oudere versies op.
Antwoord Cuno:
De genoemde plugins zijn de plugins van M-audio/Meldaproductions waarvan je de link hebt opgegeven.

De VST-interface van Wings is de afgelopen jaren niet structureel bijgewerkt en daardoor verouderd. Daardoor werkt de interface niet met alle plugins of versies van plugins.

Super-audio-user (en schrijver van de helpteksten) Dieter Hartmann schreef hierover in het Duitse forum:
die neueren Versionen funktionieren nicht mit Wings 7 oder WP6 etc. Verwende unbedingt die Version 9.22.
Das Fehlverhalten fällt nicht immer sofort auf, aber es kommt teilweise sogar zu Abstürzen der Plug-ins. Es liegt vermutlich an einer Inkomatipilität der VST-Schnittstelle von Wings.
Voor mij, en voor de andere bezoekers van het Duitse forum, voldoende reden om versie 9.22 te blijven gebruiken.
Versie 9 is in het Archive van MAudio/Melda te vinden.

Het onderhouden (lees: herschrijven) van de VST-interface staat wel op de to-do-lijst van Christoph, maar nog niet bovenaan.

HG
Cuno

Plaats reactie